Skip to main content
Equiloco

Equiloco

Equiloco er en dansk platform designet til at forbinde, hesteejere, ryttere og eksperter. Med Equiloco er planlægningen af træning til heste gjort enkel. Dette uanset om man som bruger ønsker at spore den normale træning eller ønsker hjælp fra en ekspert. Equiloco hjælper med at få det mest mulige ud af hestene. Vi er stolte af at have hjulpet Equiloco med både design og udvikling af et app baseret system, som gør hverdagen lettere for både heste-entusiaster og professionelle.

Kunde
Equiloco
Ydelser
Planlægning & Equiloco
Teknologier
Laravel
Native apps
Tidslinje
6 måneder
Quisque massa ipsum, luctus at tempus eleifend.

Højdepunkter

Kunden

Equiloco er en dansk virksomhed med hovedsæde i Fredensborg, Danmark, som tilbyder online platform for hesteejere, trænere og dyrlæger, både i Danmark og udlandet. Visionen er at skabe et univers, hvor det er nemt for både danske og udenlandske entusiaster og professionelle at forbinde sig via en platform, der bl.a. tilbyder brugervenlige og smarte træningsplaner til heste.

Virksomheden er blevet stiftet af dyrlæge Karsten Thuren Key. Karsten har arbejdet flere år på en af Englands førende hesteklinikker, hvorefter han en årrække virkede som dyrlæge på Hørsholm Hestepraksis.

Herefter realiserede han drømmen om en mobil hesteklinik og grundlagde således iKeyVet. Karsten har stor erfaring med alle specialer som hestedyrlæge også kirurgi, og havde længe gået med drømmen om at udvikle en løsning, hvor det var muligt at forbinde både hesteejere, dyrlæger og trænere i et brugervenligt og intuitivt system.

Udfordring

Karsten kontaktede os hans søgen om at udvikle og udtænke et helt nyt koncept. Målet var at udvikle en app hvor eksperter og ejere let kunne interagere på forskellig vis, og hvor træningsplaner blev serveret på en overskuelig måde. Grundet de ret så forskellige typer profiler, som appen var tiltænkt, var det vigtigt at differentiere brugerrejsen i appen baseret på brugernes baggrund som enten dyrlæge, rytter, hesteejer eller træner. Dertil var tanken, at hesteejere skulle kunne oprette flere hesteprofiler, som kunne trackes individuelt. Brugerne skulle således kunne se detaljeret statistik for hver enkelt hest, og ejere skulle kunne offentliggøre hesteprofiler til andre relevante brugere (fx træner, rytter og dyrlæge), således at også de kunne følge hestens udvikling mm.

Brugervenlighed, var selvfølgelig højeste prioritet for Karsten, og med de mange funktioner som der var på tegnebrættet, krævede det en del omtanke fra allerførste workshop.

 

Løsning

Appens design blev udviklet igennem en række workshops og i løbende dialog med Equiloco. Samarbejdet blev således kickstartet med en planlægningsfase hvor vi først designede de grove skitser (wireframes) og bruger-flows. Fokus i denne fase var at få alle funktionerne udtænkt og visualiseret, så selve bruger-rejsen blev intuitiv for alle typer brugere. I takt med at bruger-flowet tog form, blev en teknisk løsningsspecifikation udarbejdet og arbejdet med den visuelle identitet påbegyndtes, herunder logo-design, designstil, fonttyper og farvetemaer. Da både wireframes og identitet var på plads, kunne det endelige grafiske design færdiggøres.  

Back end og appserveren blev udviklet i frameworket Laravel, som er et open source PHP-framework, som tilbyder både stor fleksibilitet, stabilitet og sikkerhed. Laravel giver således rige muligheder for integrationer, og nem opsætning samtidigt med at det er fleksibelt og nemt at videreudvikle. Derudover er udvikling med laravel forbundet med lavere udviklingsomkostninger end fx .NET baserede frameworks. 

Front-end består af Native apps til både iOS og Android, hvilket bl.a. giver mulighed for optimering af batteriforbrug, hvilket var væsentligt da appens funktionalitet er tæt sammenknyttet med bl.a. løbende geo-lokation når hesten trænes, hvilket ellers hurtigt kan dræne strømmen.

Resultat

Selve brugeroplevelsen i appen er simpel og intuitiv, til trods for de mange funktioner, og back-end tilbyder holdet bag Equiloco en lang række værktøjer til administration af systemet, indhold, brugere mm.

Appens mål er at gøre livet lettere for både hesteejere, trænere, ryttere og dyrlæger, og flowet er således centreret om den enkelte hest. Fremskridt deles mellem de brugere der er tilknyttet den enkelte hest, hvilket gør det nemt løbende at følge op på træningen af hestene, helbred mm. Som en del af resultatet er det muligt at dele videoer, oprette aftaler og chatte, således ejere, ryttere og eksperter kan diskuttere og dele indsigter fra træningen. Når et træningsprogram er fastlagt, kan appen assistere ved at forklare og måle om øvelserne udføres korrekt for dernæst at give feedback og tips. Dette gør det nemmere at følge den plan, som brugerne er blevet enige om.

Der er desuden implementeret en sikkerhedsfunktion, tiltænkt situationer hvor en rytter fx er blevet smidt af hesten. Hvis en rytter således holder op med at bevæge sig, og samtidig er ude af stand til at ringe efter hjælp, så sender Equiloco via Stay Safe funktionen en sms med geolokation til de nærkontakter, som brugeren har tilføjet. Samarbejdet har forløbet i flere år og videreudvikling samt drift forløber efter AGILE principper.  

Quisque massa ipsum, luctus at tempus eleifend.

Har du et projekt?

Tal med vores professionelle udviklere og få vores uforpligtende feedback på dit projekt eller din idé. Tøv ikke med at kontakte os i dag, vi svarer altid inden for 24 timer.

Vores andre projekter