Skip to main content
.NET

.NET

Hvad er .NET

Microsoft.NET er en opensource cross-platform framework udviklet af Microsoft. Frameworket bruges til en lang række applikationer, såsom mobil- og desktop-apps, spil, websider, IOT-enheder.

.NET er open source og det er derfor  muligt for alle og enhver at bruge det samt at udvikle nye moduler og kode. .NET har et meget stort fællesskab af udviklere, der løbende bidrager til platformen. Microsoft er en stærk partner i fællesskabet, de hjælper med at vedligeholde kodebasen.

Lige meget om du udvikler dine applikationer i C#, F# eller Visual Basic, vil din kode være i stand til at køre på enhver kompatibel platform. Der er ligeledes også mulighed for at udvikle på tværs af platforme og køre samme applikation på flere platforme samtidigt.

Vælger du at bruge .NET til din kode vil det ofte være C#, det er programmeringssproget, da det er fundmentale sprog .NET frameworket. C# er et objektorienteret programmeringssprog, der gør det velegnet til at udvikle store og komplekse systemer, da skalerbarhed er en del af framworket. Andre funktioner, såsom nem integration til Microsofts hostingmiljø Azure, gør det til et godt valg for virksomehder der ønsker at udvikle komplekse systemer.

Brugere, der allerede benytter Microsofts produktivitetstjenester, såsom Microsoft 365- eller Dynamic 365-tjenester, vil kunne drage stor fordel af det tætte samarbejde mellem .NET og disse  tjenester. Når de udvikler en nye applikationer, vil disse være kompatible med de eksisterende services.

Se referencer med denne teknologi

Hvorfor så mange virksomheder foretrækker .NET

Har du et projekt?

Klar til at realisere dine drømme?