Skip to main content
APP UDVIKLING

App Teknologier

Skal der udvikles en Native iOS app & Android App, en Hybrid App eller måske noget helt tredje så som en Progressive Web App?

Da den første Smartphone blev udgivet i 1994, havde den ca 10 indbyggede apps. Over 10 år senere, i 2007/2008, åbnede Apple dog op for at iOS Apps kunne udvikles af tredjeparts virksomheder. Google fulgte trop få år senere, og siden er markedet eksploderet. I 2017, havde 41% procent af alle danske smartphone ejere således installeret mere end 20 apps udover de preinstallerede, og over 2/3 dele havde mere end 10 tredjeparts apps installeret.

I dag eksisterer der et hav af teknologiske muligheder, og det kan være svært at navigere i for den uerfarne. App markedet er kæmpe stort og stigende, men samtidig viser brugerne sig kritiske, og utålmodige med dårlige brugeroplevelser. Derfor er det alfa omega, at de rette teknologier vælges til projektet, og at både teknologi, kode og design er i højeste kvalitet. Derfor bruger vores konsulenter meget tid på indledningsvist at sparre med jer om projektet, samt rådgive om de teknologier, som passer bedst til netop jeres behov. Det gør vi ganske gratis og uforpligtende, da vi har erfaret, at det succesfulde samarbejde er forudsat af, at vi i fællesskab vælger de rigtige digitale løsninger. Både til dagens og morgendagens udfordringer.

Se referencer med denne ydelse

Skal der udvikles en Native iOS app & Android App, en Hybrid App eller måske noget helt tredje så som en Progressive Web App?

App Teknologier

  1. Native
  2. iOS
  3. Android
  4. Hybrid
  5. React
UX

UX-DESIGN OG BRUGERTESTS

Tid
1-5 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Salgsansvarlig

Udgangspunktet når man skal lave apps er meget forskellige fra kunde til kunde, men starter altid med end god idé, eller en problemstilling der skal løses. Hvad end der skal laves en app til markedet, et arbejdsværktøj til virksomheden, eller en form for kontakflade mellem den offentlige ansatte og borgeren, så er der uendeligt mange muligheder for hvordan det kan gøres. Derfor bruger vi meget tid, både indledsningsvist og løbende, på at udfordre og analysere konceptet, samtidig med at vi udvikler visuelle prototyper baseret på det der kaldes 'wireframes', dvs. skitser og flow-charts over appens sider og brugerflow. Dette kaldes også UX-design, som er en forkortelse for User Experience. For nogle projekter giver det også god mening, at lave UX-tests med rigtige brugere, så man kan få værdifuld feedback til konceptudviklingen.

UX-DESIGN
UI

UI-DESIGN & PLANLÆGNING

Tid
1-5 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Salgsansvarlig

Når vi er enige om brugerflow og funktioner, overgår arbejdet til vores grafiske afdeling, som i sparring med jer udvikler det visuelle brand og designet på appen. Virksomheder har ofte en brand-bog/designbog, som der tages udgangspunkt i, men andre gange skal der laves et helt visuelt koncept fra bunden med logo, designstil, farvetemat og fonttyper. Dette kaldes også UI-design, som er en forkortelse for User Interface. Når man laver en app, er det derudover også vigtigt at lave en detaljeret plan over konceptet, udviklingsopgaver samt tidshorisont, milestones og budget. Både for første version, men også for senere tilføjelser.

UI-DESIGN & PLANLÆGNING
Udvikling

Kodning, kodning, kodning...

Tid
1-12 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Udviklere

Når der programmeres, styrer projektlederen slaget, og sørger for at deadlines overholdes og konceptet bliver udviklet til præcis den app vi har i tankerne, og der testes løbende. At lave apps kan godt være mere kompliceret end man umiddelbart forventer, da der ofte både skal laves én app til iOS, én til Android samt en web-baseret back-end / app-server. Dertil kommer måske særlige kompetencer indenfor hardware-integrationer (IoT), machine learning og AI, databaseopbygning mm. Derfor sammensætter vi et hold af IT-eksperter, med erfaring indenfor præcis de teknologier der skal bruges.

Projektlederen følger dig igennem projektet, og vil sammen med kunde-konsulenten, være den løbende kontaktflade. Du vil kunne følge udviklingen på tæt hold igennem vores projekstyringsværktøjer, og i vil få mulighed for løbende at teste alfa/beta-versioner på egne smartphones. Ændringer, spørgsmål og lignende vil hurtigt kunne rapporteres, og håndteres af din projektleder.

Udvikling
Lancering

Det store øjeblik

Tid
1-3 dage
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Udviklere

Vi tester løbende under udvikling, og når sidste beta-version er klar med fuld funktionalitet, vil vores dedikerede testere sikrer at appen fungerer præcis efter hensigten, og er optimeret til forskellige skærmtyper og smarpthones. Inden appen lanceres, vil vi også gennemgå en beta-test periode med kunden, hvor også i får mulighed for at teste. Efterfølgende hjælper vi med at oprette en udviklerkonto hos Google og Apple, og lancere appen i appstore og Google Play under jeres navn. Vi rådgiver løbende ift. at leve op til deres krav, og sørger for at vi ikke udvikler en app som ikke kan godkendes.

KVALITETSSIKRING & LANCERING
Drift

Sørger for at alt fungerer som det skal

Tid
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Udviklere

Når appen er lanceret, tilbyder vi at stå for den fortsatte drift, vedligeholdelse og videreudvikling af app'en. Vi kan overvåge hvordan app'en præsterer, opsætte sikkerhedssystemer, håndterer sikkerhedsrapportering og sørge for at den altid er online.

At lave apps er typisk et langt samarbejde, og vi skræddersyr efter lancering den fremadrettede organisering så det passer til behovet og kundens forretningsgange. Hvorvidt dette betyder AGIL videreduvikling, versionslanceringer eller en ticket baseret tilgang, så er det vigtigteste at vi sammensætter den rigtige model for vores kunder. Hos imangu ser vi vores kunders succes som vores egen, og vi vil gøre alt i vores magt, for at i får succes med jeres koncept. Derfor står jeres projektleder og konsulent altid klar til at sparre og konsultere om videreudvikling.

DRIFT, SIKKERHED & VIDEREUDVIKLING

Har du et projekt?