Skip to main content
Hvad Koster App Udvikling?

Hvad Koster App Udvikling?

Hvad Koster en App?

App udvikling er en kompleks størrelse, ligesom al andet IT udvikling. Et vellykket appudviklings projekt kræver derfor specialister, og prisen varierer afhængigt af projektets omfang og kompleksitet. Hos imangu har vi udviklet Apps siden 2008, og vores erfaring gør os i stand til at estimere projekter på forhånd, så kontakt os endelig og få lidt gratis sparring med en konsulent, samt et prisestimat.

Prisen handler kort sagt om udviklingstid, dvs. hvor mange timers arbejde det pågældende projekt tager. Der er dog mange faktorer, som spiller ind, når arbejdstiden skal estimeres på forhånd. Derfor bruger vi også god tid på at sparre om projektet indledningsvist, og vi gør det uden beregning. Under denne indledningsvise sparring, hjælper vi med at afrunde konceptet, og søger i fællesskab at besvare en række grundlæggende spørgsmål.

Denne dialog udmunder så efterfølgende i et konkret prisestimat eller et decideret fast pris tilbud. Det drejer sig bl.a. om design, funktioner og system integrationer. Derudover kommer de teknologier man vælger at benytte, herunder hvilket kodesprog og framework man vælger at arbejde i. Læs evt. mere om App teknologier her:  App teknologier her. 

Se referencer med denne ydelse

Hvad Koster en App?

Processen for App Udvikling

  1. Lille
  2. Mellem
  3. Store
  4. Komplekse
UX

UX-DESIGN OG BRUGERTESTS

Tid
1-5 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Salgsansvarlig

Udgangspunktet når man skal lave apps er meget forskellige fra kunde til kunde, men starter altid med end god idé, eller en problemstilling der skal løses. Hvad end der skal laves en app til markedet, et arbejdsværktøj til virksomheden, eller en form for kontakflade mellem den offentlige ansatte og borgeren, så er der uendeligt mange muligheder for hvordan det kan gøres. Derfor bruger vi meget tid, både indledsningsvist og løbende, på at udfordre og analysere konceptet, samtidig med at vi udvikler visuelle prototyper baseret på det der kaldes 'wireframes', dvs. skitser og flow-charts over appens sider og brugerflow. Dette kaldes også UX-design, som er en forkortelse for User Experience. For nogle projekter giver det også god mening, at lave UX-tests med rigtige brugere, så man kan få værdifuld feedback til konceptudviklingen.

UX-DESIGN
UI

UI-DESIGN & PLANLÆGNING

Tid
1-5 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Salgsansvarlig

Når vi er enige om brugerflow og funktioner, overgår arbejdet til vores grafiske afdeling, som i sparring med jer udvikler det visuelle brand og designet på appen. Virksomheder har ofte en brand-bog/designbog, som der tages udgangspunkt i, men andre gange skal der laves et helt visuelt koncept fra bunden med logo, designstil, farvetemat og fonttyper. Dette kaldes også UI-design, som er en forkortelse for User Interface. Når man laver en app, er det derudover også vigtigt at lave en detaljeret plan over konceptet, udviklingsopgaver samt tidshorisont, milestones og budget. Både for første version, men også for senere tilføjelser.

UI-DESIGN & PLANLÆGNING
Udvikling

Kodning, kodning, kodning...

Tid
1-12 uger
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Udviklere

Når der programmeres, styrer projektlederen slaget, og sørger for at deadlines overholdes og konceptet bliver udviklet til præcis den app vi har i tankerne, og der testes løbende. At lave apps kan godt være mere kompliceret end man umiddelbart forventer, da der ofte både skal laves én app til iOS, én til Android samt en web-baseret back-end / app-server. Dertil kommer måske særlige kompetencer indenfor hardware-integrationer (IoT), machine learning og AI, databaseopbygning mm. Derfor sammensætter vi et hold af IT-eksperter, med erfaring indenfor præcis de teknologier der skal bruges.

Projektlederen følger dig igennem projektet, og vil sammen med kunde-konsulenten, være den løbende kontaktflade. Du vil kunne følge udviklingen på tæt hold igennem vores projekstyringsværktøjer, og i vil få mulighed for løbende at teste alfa/beta-versioner på egne smartphones. Ændringer, spørgsmål og lignende vil hurtigt kunne rapporteres, og håndteres af din projektleder.

Udvikling
Lancering

Det store øjeblik

Tid
1-3 dage
imangus team
Kunde | Projekt Manager | Udviklere

Vi tester løbende under udvikling, og når sidste beta-version er klar med fuld funktionalitet, vil vores dedikerede testere sikrer at appen fungerer præcis efter hensigten, og er optimeret til forskellige skærmtyper og smarpthones. Inden appen lanceres, vil vi også gennemgå en beta-test periode med kunden, hvor også i får mulighed for at teste. Efterfølgende hjælper vi med at oprette en udviklerkonto hos Google og Apple, og lancere appen i appstore og Google Play under jeres navn. Vi rådgiver løbende ift. at leve op til deres krav, og sørger for at vi ikke udvikler en app som ikke kan godkendes.

KVALITETSSIKRING & LANCERING

Har du et projekt?