Skip to main content
Alex Andersen Ølund A/S

Alex Andersen Ølund A/S

Alex Andersen Ølund A/S har siden 1964 været en af landets førende logistikvirksomheder. De er specialiserede i blomstertransport hvor de, med ca. 200 lastvognstog og 550 ansatte, er nordens største og blandt de førende i Europa.

Kunde
Alex Andersen Ølund A/S
Ydelser
Planlægning & Alex Andersen Ølund A/S
Teknologier
Drupal CMS
Native apps
Tidslinje
6 måneder

Højdepunkter

Udfordringen

Indenfor logistik er konstant innovation en nødvendighed for at holde sig konkurrencedygtig. Alex Andersen Ølund A/S opsøgte derfor imangu, med en vision om at få udviklet en App til at administrere deres lastbilsflåde i dagligdagen. Med mere end 500 ansatte, 200 lastvognstoge, og 80 faste vognmandsbiler tilknyttede, var der potentielt mange penge at spare i administrationsomkostninger. Målet var bl.a. at App’en skulle kunne automatisere og administrere lagerbeholdning i de enkelte lastbiler, lagerhaller, og i den samlede flåde. Hver gang en levering blomster var leveret, og tomme paller modtaget, skulle det kunne registreres i App’en. App’en skulle ydermere kunne benyttes af kunder, til bestilling af afhentning/levering, GPS Tracking af vognene og varer, samt registrering af hviletider for chauffører.

Løsningen

For at kunne afdække og analysere de konkrete behov App’en skulle møde, afholdt vi både indledningsvist og løbende adskillige workshops med en række forskellige medarbejdere, og brugte lang tid på at planlægge udviklingen i detaljer. Vi foreslog at udvikle App’en som Native til både iOS og Android styresystemerne. Native apps er den mest komplicerede type Apps at udvikle, men giver også det langt bedste slutprodukt. I modsætning til både Web Apps og Hybrid Apps, så udvikles Native Apps specifikt til de to forskellige styresystemer. Dette giver bl.a. en langt bedre brugeroplevelse (hurtigere loading tid, bedre responsivititet ved forskellige skærmtyper etc.), og samtidig muliggøres en langt mere kompleks funktionalitet. Særligt kompleksiteten var kendetegnende for denne App, da den skulle integreres med en række funktioner for at akkomodere de meget specifikke behov.

Resultatet

Appen er blevet modtaget af både administration og chauffører med stor begejstring. Forventningen er en anseelig forøgelse af produktiviteten samt en betragtelig reduktion af omkostninger, og de første reaktioner giver os god grund til at tro, at Appen gør dagligdagen væsentlig lettere for de ansatte. Vi er utroligt stolte af slutproduktet – en super brugervenlig App, som har forsimplet en række højst komplekse problemstillinger for virksomheden og gjort dem væsentligt mere håndterbare.

Har du et projekt?

Tal med vores professionelle udviklere og få vores uforpligtende feedback på dit projekt eller din idé. Tøv ikke med at kontakte os i dag, vi svarer altid inden for 24 timer.